Druhé místo na postup bohužel nestačilo
 
Kladno volejbal cz - Volejbal Plzeň 1:3 (26:24,18:25,22:25,25:27)
 
 
První turnaj v nové sestavě jsme pojali formou přípravy na sezónu, nicméně stále jsme se snažili o postup do dalšího kola Českého poháru. V prvním zápase jsme narazili na soupeřky, které minulý rok postoupily do první ligy, a tak jsme jejich styl hry ještě neznali. V prvním setu jsme si vytvořily značný náskok, ovšem v závěru setu jsme udělaly několik vlastních chyb a Kladno tak zvítězilo. Další sety jsme věděly, že musíme být více důsledné a pozorné, a to se nám dařilo, což vedlo k vítězství ve zbylých 3 setech.
 
VK Lvice Praha - Volejbal Plzeň 1:3 (25:22,21:25,15:25,16:25)
 
Lvice se minulý rok dostaly až do semifinále první ligy žen, a tak jsme věděly, že to nebude lehký zápas. Přes obrovskou bojovnost jsme se dostaly do koncovky prvního setu, kterou jsme dokázaly vyhrát a naše nervozita tak opadla. Pražské lvice se ovšem nechtěly vzdát a od začátku druhého setu si vytvořily několikabodový náskok, který jsme se snažily dorovnat, avšak marně a stav setů byl vyrovnaný. Následující dva sety jsme byly bezradné a nedokázaly jsme se chytit na žádné činnosti a pražanky si tak zaslouženě odvážejí celkový postup ze skupiny do dalšího kola ČP.
 
Celkově hodnotím turnaj pozitivně. Jsem velice ráda, že se na hřiště dostaly všechny naše hráčky a dokázaly jsme si, že jsme schopné hrát v jakékoliv sestavě. Minimálně na tyto výkony musíme navázat příští týden, kdy se doma utkáme s Tatranem Střešovice a v sobotu pojedem do Hradce Králové.
 
Kateřina Chlumecká