První místo je skvělým vstupem do sezóny

Prvoligové kadetky po soustředění v Klatovech vyrazily na přípravný turnaj do Tábora (30.8. – 1.9.2024). Turnaje se zúčastnilo 10 družstev kategorie U18 a U20 – Volejbal Tábor A, B; SK Třebín A, B; BVC Chodov A, B; Volejbal Plzeň A, B; Jiskra Havlíčkův Brod a Rudolfov.

Na turnaj jsme záměrně odjížděli se dvěma týmy, abychom viděli všechny hráčky ve hře a vyzkoušeli různé varianty herního složení. Do hry se zapojilo 17 hráček, které ve všech utkáních odevzdaly maximum současných možností. V prvních utkáních se přirozeně holky rozkoukávaly, ale s dalšími utkáními se jejich herní jistota zvětšovala. Některé herní situace nesly ještě známky nesehranosti, která je v přípravných utkáních obvyklá. Holky zaslouží pochvalu za nasazení a obětavost, které prokázaly v každém utkání. V průběhu turnaje zlepšovaly plnění stanovených pokynů a dodržování herního plánu. Přesto, že se většina hráček potkala ve hře poprvé (nové hráčky na SG), děvčata odvedla maximální nasazení a odhodlanost vítězit. 

Po čtyřech utkáních v pětičlenných skupinách naše dvě družstva nastoupila proti sobě v semifinále a opravdu to byl dobrý a napínavý volejbal. Družstvo „B“ ve dvou setech zvítězilo díky stabilnějšímu a účinnějšímu podání a prošlo do finále turnaje. Družstvo „A“ sehrálo utkání o 3. místo s přehledem a zaslouženě zvítězilo. Finálový souboj „B“ proti Havlíčkovu Brodu (U20) byl odvetou prvního utkání ze skupiny, kde holky dostaly od Jiskry „naložíno“ zejména na podání a útoku. Tentokrát už holky věděly do čeho jdou a ač se v prvním setu dostaly opět pod tlak Jiskry, už to byl vyrovnanější souboj. Ve druhém setu holky po několika obětavých zákrocích v obraně a našem razantním podání na hranici rizika uvěřily ve vítězství! Do třetího zkráceného setu holky nadále skvěle podávaly a udržovaly si náskok až do závěru. Mečbolový míč jsme nekompromisně zasmečovali na zem a po obětavém výkonu mohly holky slavit vítězství v tomto turnaji!

Všem hráčkám bych chtěl poděkovat za předvedené výkony a odvahu, kterou na turnaji prokazovaly. Víme, že nás čeká těžká sezóna a každé vítězství nám dává energii dále pokračovat v naší nastavené cestě – návrat do extraligy U18.

Turnaje se zúčastnily: 
 Zlámalová K., Kremláčková A., Nekolová M., Prokšová Z., Černá Š., Trejbalová J., Votýpková V., Hraničková B., Horová N., Sedláková N., Votýpková B., Schneider J., Schubertová N., Jánská T., Oulíková B., Tomášová L., Virtová E.

Výsledky:
Plzeň A – Třebín B 2:0       Plzeň B – Havlíčkův Brod 0:2
Plzeň A – Chodov B 1:2     Plzeň B – Chodov A 2:0
Plzeň A – Rudolfov 2:0      Plzeň B – Třebín A 2:0
Plzeň A – Tábor A 2:1        Plzeň B – Tábor B 2:0
Semifinále: O 3. místo:
Plzeň A – Plzeň B 0:2         Plzeň A – Tábor A 2:0
Finále:
Plzeň B – Havlíčkův Brod 2:1


Autor: Jindřich Pavlík, trenér družstva U18