Baráži jsme naštěstí unikli
 

Jan Neruda (trenér):
Začátek sezony byl značně hektický - na poslední chvíli změna rozhodnutí, že 1.ligu hrát chceme, nový trenéři bez zkušeností s dospělým volejbalem a spousta mladých hráček věkem patřící do U20 a U22, ale mající již zkušenost s 1.ligou z loňské sezony.
Sešli jsme se v počtu 14 hráček a vypadalo to, že nebude problém. Opak byl však pravdou a už na konci října nás některé hráčky opustily, ať ze zdravotních, tak z osobních důvodů a druhou část soutěže jsme dohrávali za výrazné výpomoci hráček extraligy U20.
Základní část soutěže nevyzněla úplně špatně, ale chyběli nám nějaké body abychom se dostali do skupiny o postup. Myslím, že je to hlavně cestováním na začátku soutěže po plzeňských halách, protože v naší domací se pořádaly výstavy a neměli jsme možnost hrát na domácím hřišti. A možná i větší spoluprácí již v začátku soutěže s extraligovým družstvem U20.

Do skupiny o udržení jsme si nesli poměrně dost bodů a začínali jsme skupinu z prvního místa, nicméně kvůli zraněním a dalším okolnostem jsme nebyli vždy v nejsilnější sestavě, a to se také promítlo do celkového pořadí, kdy jsme skončili na předposledním místě a jen díky změně systému 1.ligy v příští sezóně jsme nemuseli do baráže. 

Takže úkol udržet 1.ligu jsme splnili. Během sezóny se střídaly dobré zápasy s horšími a asi nejlepší jsme předvedli v Českých Budějovicích, kde jsme v pátečním zápase po skvělém výkonu porazili domácí, pozdější vítěze baráže o extraligu, 3:0. Do další sezóny je zapotřebí doplnit tým o nové hráčky abychom 1.ligu byli vůbec schopni hrát.

Kateřina Chlumecká (kapitánka):
Do sezóny jsme vstoupili s novou trenérskou, ale i hráčskou sestavou. Po celou dobu nás provázely výkonnostní výkyvy, kdy jsme sehráli skvělá utkání proti předním týmům tabulky, a naopak jsme se mnohdy hodně trápili a nedokázali si na hřišti pomoci. Nicméně v důležitých momentech jsme drželi při sobě a dokázali velice často otočit prohraný zápas. Zejména v Rudolfově, kde jsme prohrávali 22:12, a nakonec jsme vyhráli 24:26, či poslední zápas proti Kladnu, kde jsme prohrávali 18:10 a také jsme set proměnili ve svůj prospěch. 
Zejména na konci sezóny jsme se velice trápili s vysokou absencí, ať už kvůli zranění či nemoci, nicméně s tímto problémem nám pomohly juniorky, které s námi zápasy absolvovaly a patří jim za to velké poděkování. 
Pokud bych tedy měla zhodnotit celou sezónu, tak ji nehodnotím vůbec negativně, i když výsledky by tomu odpovídaly. 

Holkám a samozřejmě i trenérům bych chtěla poděkovat za jejich přístup k této náročné sezóně a věřím, že následující sezóna bude daleko lepší a prolomíme trend posledních příček, který jsme před rokem zahájili.