První zápasy v novém roce ženám přinesly 4 body
 
 
Volejbal Plzeň - VK Prostějov B 3:0 (25:19, 25:20, 25:13)
Do prvního domácího zápasu v novém roce jsme vstoupily odvážně a v plném nasazení. V prvním setu jsme se vzájemně se soupeřem poznávaly, jelikož jsme proti sobě ještě nikdy nehrály, a toto poznávání vyšlo lépe pro nás. Následně jsme svým kvalitním výkonem na všech postech zvládly vždy soupeře držet pod sebou a dovést zápas do vítězného konce.
 
Volejbal Plzeň - VK Prostějov B 2:3 (12:25, 25:22, 25:16, 23:25, 11:15)
Vstup do sobotního zápasu byl diametrálně odlišný od toho pátečního. Mírné podcenění soupeře nás stálo první set s vysokým bodovým rozdílem. Prostějovské hráčky se od pátečního zápasu zlepšily výrazně na útoku a v obraně, nicméně my jsme se dokázaly psychicky zvednout a začít zápas odznova, což se nám dařilo do půlky třetího setu. Poté jsme nedokázaly v jedné výměně odztrátovat a zpočátku vyhraný set, jsme nejtěšnějším rozdílem prohrály. Z tohoto zaváhání jsme se již zvednout nedokázaly a obrovským množstvím vlastních chyb jsme zápas prohrály. 
 
Oba dva zápasy hodnotím příznivě a z každého si musíme něco vzít a přenést do následujích utkání proti Hronovu, ať už je to navázání na páteční skvělý výkon, či vyvarování se velkého množství zbytečných vlastních chyb. 
 
Kateřina Chlumecká