Poslední turnaj v roce 2023

Pořadatel: Klatovy
Kolo: čtvrté
Umístění: 6.
Soupiska: Zikmundovská, Hatáková, Volfová, Sedláčková, Koželuhová, Kůsová, Bělová, Hajluk, Trnková
Poslední soutěžní turnaj roku 2023 jsme strávili v Klatovech na Krajském přeboru. Startovali jsme v druhé půlce a naším cílem tedy bylo postoupit zpět do TOP5, což znamenalo neskončit v tříčlenné skupině poslední a následně vyhrát oba poslední zápasy. V úvodní skupině jsme všechna družstva měla výsledky 1:2 a 2:1, takže rozhodoval poměr míčů, díky čemuž jsme nakonec skončili první.
V úvodní skupině jsme nepředvedli výsledky, jaké bych si představovala a náš výkon byl stále lehce rozpačitý. V předposledním zápase jsme se jakoby probrali a konečně zahráli kvalitní a dynamický zápas. Čekal nás opětovný zápas proti Slavii B, se kterou jsme se setkali již v úvodní skupině, kde jsme s nimi pohráli 1:2. První set jsme předvedli skvělý výkon, který jsme ale nedokázali přetavit ve druhý. Hned v úvodu jsme darovali soupeři dva naprosto zbytečné body a od té doby jsme neustále tahali za kratší konec. Za stavu 7:19 jsme se dokázali zvednout a celý zápas otočit k vítěznému konci bez nutnosti tie-breaku.
Za tento poslední zápas patří holkám obrovská pochvala, protože vstupovat do koncovky s více jak 10ti bodovým rozdílem není vůbec snadné. Snad dokážeme tuto bojovnost přetavit i do dalšího roku, kde nás hned v lednu čekají kola obou našich soutěží.