Druhé místo na turnaji

Po kvalifikačním turnaji v Jablonci se další kolo uskutečnilo na domácí půdě Sportovního gymnázia Plzeň. Holky se na turnaj hodně těšily a byli jsme připraveni se rvát o postup do třetí skupiny. Jediná smutná zpráva v přípravném týdnu byla, že naše nejzkušenější smečařka Lili Ciprová onemocněla mononukleózou a budeme na dlouho bez ní.
Turnaj jsme otevřeli v sobotu s týmem Střešovic a od úvodu to byla z obou stran obětavá hra. První set ještě holky byly nervózní, ale postupem utkání se naše hra uklidnila. Ve čtvrtém setu jsme byli blízko možnosti vítězství za tři body, ale soupeř byl jistější na podání a utkání rozhodoval pátý set. Do rozhodujícího setu jsme vstoupili koncentrovaně a vedli jsme až o pět bodů. Nakonec rozhodla, po sérii mečbolů naše zarputilost a holky zvládly první letošní extraligové vítězství 3:2. Ve druhém utkání jsme nastoupili proti družstvu Prostějova s ikonickým trenérem Alešem Novákem, které se nakonec ukázalo jako klíčové pro postup ze skupiny. V prvním setu nás soupeř zatlačil servisem a jistým útokem. Ve druhém setu jsme se dokázali zvednout na podání a ubránili více těžkých míčů v poli. Za stavu 1:1 jsme šli do třetího setu udržet kvalitní servis, bohužel se nám to nedařilo. Naopak soupeř byl na podání ještě razantnější než v úvodu utkání a nic nám nedovolil. Ve čtvrtém setu holky makaly a hrály obětavě až do konce, ale přesto Prostějov zaslouženě vyhrál 3:1.
V nedělním utkání s Prostějovem jsme v pozměněné sestavě odehráli naše zatím nejkvalitnější utkání. Holky hrály velmi koncentrovaně, dobře podávaly a byly klidné při obraně v poli. Po vítězství 3:0 jsme ve skupině obsadili druhé, nepostupové místo.
Do příštího turnaje máme stále spoustu práce, ale naše hra už dostává větší rysy sehranosti a fungování v systému. Věřím, že nasazení holek v tréninku i utkáních nepoleví.

Turnaje se zúčastnily:
 Pacholíčková A., Kremláčková A., Kovandová K., Balášová E., Steinbergerová A., Vítová V., Nekolová M., Vávrová L., Horová N., Machová A., Schneider J., Schubertová N., Černá Š., Votýpková E.
 
Výsledky:
Plzeň – Střešovice 3:2
Plzeň – Prostějov 1:3
Plzeň – Přerov 3:0