Premiéra v extralize U22

Náš první turnaj v této kategorii nám nadělil soupeře z těch nejtěžších, pražský Olymp a KP Brno. V tělocvičně základní školy v Radlicích, jejíž rozměry a parametry úplně neodpovídaly úrovně soutěže jsme se nejdříve utkali s PVK Olymp Praha.

Volejbal Plzeň – PVK Olymp Praha 0:3 (22:25, 16:25, 16:25)

Do utkání jsme vstoupili velmi odhodlaně a agresivně, díky kvalitnímu servisu jsme si vybudovali už v úvodu prvního setu slibný náskok. Naneštěstí tato činnost se začala i dařit děvčatům z Prahy, my jsme se v útoku trošku trápili a koncovka už zaslouženě patřila Olympu. Ač další sety mohou působit, že jsme je prohráli rozdílem třídy, rozhodně jsme jim toto nedali zadarmo.

Volejbal Plzeň – VK KP Brno 3:0 (25:19, 25:16, 25:13)

Do druhého zápasu jsme vlétli jako uragán, zaskočené brněnské volejbalistky nevěděly, kam dřív skočit a i po umazání výrazného vedení jsme první set zdárně dotáhli do úspěšného konce. Opět to bylo naše podání, které soupeřky dostávalo do úzkých, následně jsme byli ještě důraznější v útoku než v předchozím zápase a i druhá sada vyzněla jasně v náš prospěch. Ve třetím setu začaly naše protivnice riskovat na servisu, toto jim částečně vycházelo, ale naší větší koncentrací a odhodláním jít za vítězstvím jsme jim již nedali šanci.

David Konečný (trenér):
I když to nebyl úplný krok do neznáma, protože s většinou hráček soupeřů se známe z dalších kategorií, byly to přece jen první zápasy v této extralize. A děvčata v nich obstála. Proti dominantnímu Olympu jsme bohužel kromě prvního setu tahali za kratší konec. Po celou dobu zápasu jsme ale udržovali pozornost a do utkání jsme vkládali energii, která nám pomáhala ve všech jednotlivých činnostech. Celkově rozhodla větší útočná jistota soupeřek.
Proti Brnu jsme to byli my, kdo svým nasazením, bojovností a především týmovostí převzal už v úvodu utkání otěže. Musím vyzdvihnout týmové pojetí hry, kdy jedna hráčka dýchá pro druhou a za skvělou podporu střídajících hráček.

Julie Blasczyková (kapitánka):
Extraligu U22 jsme zahájili v neděli 17. 9. na pražském Olympu. První zápas byl s domácím družstvem, náš výkon nebyl vůbec špatný, ale bohužel jsme dobře rozehrané sety nedokázali v koncovce uhrát. V dalším zápase jsme dokázali navázat na dobrý výkon a porazili jsme Brno 3:0.