2.místo na Velké ceně Plzně

 V termínu 9.-10.9.2023 se naše družstvo účastnilo tradičního předsezónního turnaje Velká cena Plzně.
Sobotní zápas proti účastnicím 1.ligy žen Volejbalu Plzeň jsme dokázali soupeře předčit především na podání a v útoku středem sítě. Pohledný a bojovný zápas z obou stran skončil poměrem 3:1 ve prospěch plzeňské U20.
V dalším utkání proti VK Prostějov jsme díky kvalitní obraně v poli a mnoha úspěšných blocích soupeři nedali šanci a zvítězili 3:1.
Nedělní utkání proti družstvu Kralup nám vůbec nevyšlo, nedokázali jsme se chytit v žádné z činností a soupeř nás předčil především na příjmu a v útoku. Prohra 3:0 byla vzhledem k našemu výkonu zasloužená, věřím však, že na turnaji extraligy za dva týdny soupeři porážku oplatíme.
 
David Konečný (trenér): Vážím si vstupu do turnaje a našich dvou sobotních utkání. Dobře jsme bránili v poli a na síti, trošku jsme zaostávali oproti minulé sezóně na servisu. Nedělní zápas se opravdu nepovedl, celé utkání jsme tahali za kratší konec a nebyla jediná činnost, o kterou bychom se mohli opřít. Věřím, že na kvalifikačních turnajích extralig budeme předvádět ještě bojovnější výkony.
 
Julie Blasczyková (kapitánka): 9.-10. září se konal poslední přípravný turnaj této sezóny. V sobotu jsme Velkou cenu Plzně zahájili úspěšně s naším týmem žen. Vybojovali jsme vítězství 3:1 , ke kterému nám pomohla koncentrace a dobrý týmový výkon. Další zápas jsme odehráli s Prostějovem v podobném duchu jako první a taky jsme dokázali vyhrát 3:1. Bohužel se nám v neděli vůbec nedařilo a nedokázali jsme se dostat na stejnou vlnu jako v sobotu a neuhráli jsme proti Kralupům ani set. Na turnaji jsme obsadili druhé místo.