První prověrka 

Extraligové kadetky po kondiční přípravě vyrazily na přípravný turnaj tradičně do Prostějova (1.-3.9.2023). Turnaj byl velmi kvalitně obsazen týmy Ostravy, Prostějova, Přerova a Vysočiny.

 Holky se poprvé v novém složení setkaly se soupeři extraligových kvalit a bylo to pro nás všechny první seznámení s „realitou“. Zásadní pro nás bylo si v turnaji vyzkoušet různé varianty na všech postech. Některé hráčky stály na hřišti úplně poprvé a v prvních utkáních byla znát nervozita a strach. S každým utkáním se naše hra uklidňovala a postupně se jednotlivé herní činnosti zlepšovaly. Nejvíce jsme měly problémy s rovnicí servis/příjem podání. Naopak v závěru turnaje se výrazně zlepšil náš útok a holky obětavým výkonem zakončily turnaj výhrou 3:2 s Vysočinou.

 V turnaji se prostřídalo všech 13 nominovaných hráček a odvedly opravdu poctivý výkon v každém setu. Potvrdilo se nám, že je před námi velké množství práce v tréninku a věřím, že holky jsou odhodlané se každým utkáním zlepšovat.

Turnaje se zúčastnily:

 Vávrová L., Votýpková E., Horová N., Nekolová M., Černá Š., Machová A., Kremláčková A., Pacholíčková A., Seinbergerová A., Mášková B., Schubertová N., Kovandová K., Ciprová L.,

Slovo kapitánky (Pacholíčková Adéla):

Po dlouhé cestě jsme podaly unavený výkon proti Ostravě, který jsme prohrály kvůli servisu/přijmu. Každým dalším zápasem jsme se zlepšovaly v komunikaci na hřišti a v razantnějším servisu. Chtěla bych pochválit hlavně lavičku, která hlasitě podporovala za každé situace a celý tým za poslední vítězný zápas.