Chodov

Výhra: 3:1

První utkání - 19.1.2019

Sestava:  Kupiliková, Virtová, Beštová, Chlumecká, Mravčiková, Švejnohová, L. Körnerová

Stridali: Mentlová, Opavová, Reiserová

Vyjádření hráčky: Červená

První zapas se nám ze začátku dařil, soupeře jsme porážely hlavně kvalitním útokem a servisem. Ve třetím setu jsme ale začaly dělat zbytečné vlastní chyby hlavně na přihrávce a celkově to bylo hodně nejisté. Navíc Chodov hraje hodně rychle a měly jsme problém být v čas na bloku. Nakonec jsme ale vyhrály 3:1 a byl to dobrý zápas.

 

 

 

 

Druhé utkání - 19.1.2019

Výhra: 3:1

Sestava:  Kupiliková, Virtová, Beštová, Chlumecká, Mentlová, Švejnohová, L. Körnerová

Střídali: Opavová, Reiserová, Červená, Mravčiková

Vyjádření hráčky: Červená

Druhý zápas byl co se týče útoku mnohem odvážnější a i přihrávka byla lepší. Ve třetím setu jsme trochu polevily a bylo to hodně vyrovnané, zase jsme dělaly vlastní chyby jako například zkažený servis a Chodov toho využil. Ve čtvrtém setu jsme zabojovaly a vyhrály opět 3:1.
Z Chodova si tedy odnášíme 6 bodů a dobrý pocit ze dvou výher, který budeme za 14 dní potřebovat.

Vyjádření trenéra: Brečka

Máme za sebou dvě poslední kola základní části v juniorské extralize. V obou zápasech jsme dokázali nad Chodovem zvítězit 3:1. Bodový zisk, nebo ztráta, němela dopad na posun v tabulce. Nicméně jsme chtěli oba dva zápasy zvládnout a dotáhnout do vítězství.

Chodov máme hned v další části soutěže. Chodov ukázal že je nepříjemný soupeř. Byla by velká chyba Chodov podceňovat. Myslím si, že svojí extrémě rychlou hrou dokážou potrápit všechny týmy. Největší problém nám dělala obrana hlavního kůlu, kde jsme se nedokázali srovnat a v průběhu dvou zápasů jsme hledali způsob jak soupeře zastavit. Jsem rád, že jsme dokázali splnit zadání, které jsem si řekli na poradě, které znělo - jasně zlepšit kvalitu našeho servisu. Až na pár chyb, které bohužel přišly v nesprávný moment a většinou v koncovkách, jsme se dokázali na kvalitu servisu spolehnout v průběhu obou dvou zápasů. Je třeba konstatovat, že náš volejbal byl hlavně na přihrávce v některých koncovkách setu hodně křehký. Proto zadání do další fáze soutěže zní jasně – věřit si bez ohledu na to, jak se stav v průběhu setu vyvíjí. Zachovat chladnou hlavu a udržet kvalitu základních činností v koncovkách jednotlivých setů, kdy se set láme.