Olymp

Prohra: 2:3

První utkání - 12.1.2020

Sestava: Opavová, Beštová, Švejnohová, Virtová, Mravčíková,Chlumecká, L Körnerová

Střídali: Kupilíková,Mentrlová,Váchalová,Brichtová

Vyjádření hráčky: Chlumecká

Vzhledem k neúspěšným přátelským utkáním, které jsme proti Olympu odehrály během vánočních prázdnin, jsme hlavně chtěly předvést daleko lepší výkon. Utkání jsme začaly velmi dobře, jak po emoční, tak i po volejbalové stránce. Dostaly jsme se až do tiebreaku a i přesto, že jsme zápas prohrály, máme z toho dobrý pocit a nemáme se rozhodně za co stydět. Zápas to byl vyrovnaný a jsme rády, že jsme si dokázaly, že i s tímto soupeřem dokážeme hrát vyrovnaný volejbal.

Vyjádření trenéra: Brečka

V předposledních dvou kolech základní části juniorské extraligy jsme přivítali na vlastní palubovce Olymp Praha. V rámci prosincového meziobdobí, jsme s Olympem odehráli tři přípravná utkání, takže jsme o soupeři měli spoustu informací.

Za předvedenou hru musím celý tým pochválit. Myslím si, že to byly zápasy pohledné a zajímavé i pro divácké oko. S Olympem jsme drželi krok a soupeř se musel hodně nadřít, aby zápasy dotáhl do vítězného konce. Jednou v tie braku a jednou ve čtvrtém setu.

Jsem rád hlavně za to, že se do našeho volejbalu vrátil život a emoce. Věřím, že je to pro nás cesta, jak hrát proti tak kvalitním soupeřům.

Hned v prvním zápase se opírame o dvě standartní situace, a to na jedné straně o přihrávku a na druhé straně o servis. Naše nahrávačky mají často připravené akce a můžou kombinovat, kdežto nahrávačka Olympu je častokrát zahnaná do pole, protože náš kvalitní servis trápí přihrávačskou formaci. I naše obrana měla trochu ulehčenou úlohu. Proto se nám i daří plnit spoustu obran. Hlavní přísun bodu z útoků má trojice Virtová, Brichtová, Mravčíková. Škoda že o něco lépe neútočily naše blokařky.

Na naší straně je velká škoda, že jsme začali tie brake hned dvěma chybami na servisu. Nemůžu si odpustit pro mě velkou chybu rozhodčího. U podání Bartecké neviděl soupeře, hráčku v síti a v podstatě ze stavu 6:6, udělal stav 8:5. Následně nám Bartecká dokázala dát ještě dvě esa z podání a to byl pro nás konec. Kdo ví, možná by to vypadalo jinak. Nicméně Olymp vyhrál zaslouženě a tímto mu gratuluji.

 

 

 

Druhé Utkání - 12.1.2020

Prohra: 1:3

Sestava: Beštová, Švejnohová, Virtová, Mravčíková,Brichtová,Kupilíková, L Körnerová

Střídali:  Opavová,Mentrlová,Váchalová,Chlumecká

Vyjádření hráčky: Körnerová

Do druhého zápasu jsme nastoupily se stejnou myšlenkou, jako do prvního utkání. Snažily jsme se držet krok se soupeřkami, dobře servírovat, přihrávat a nedělat vlastní chyby. Jelikož to nebyla snadná hra, bojovaly jsme o každý míč a dostávaly jsme do naší hry emoce, které nám napomohly k lepšímu výkonu. Utkání bylo celkem vyrovnané, ale ve čtvrtém setu nám chybělo trocha štěstí a koncovku jsme bohužel neuhrály. Celkově bych ale zápas hodnotila kladně i přes to, že jsme to nedotáhly do vítězného konce. Hrály jsme týmově s velkou bojovností a odvahou.

Vyjádření trenéra: Brečka

Do druhého zápasu jsme nastoupili zase v pozměněné sestavě, kdy na post smečařek nastoupila Chlumecká a Váchalová. Hlavně Chlumecká si zaslouží pochvalu, která zvládla s přehledem odpřihrávat, navzdory tomu, že to pro ní není úplně standartní role.

Zápas měl podobný průběh. Nicméně, už tam se projevila únava některých hráček.

Bohužel už nedokážeme až tak výrazně trápit Olymp servisem a už nám nejdou nohy v obraně. Šanci ještě máme na konci čtvrtého setu. Olymp nakonec svoji o něco větší agresivitou vyhrává a vítězí celý zápas v poměru 3:1.

Oba zápasy sice přivedli jenom jeden bod. Nicméně veřím, že nám to dalo spoustu pozitivních odpovědí do trénikového procesu. Věřím, že předvedená hra bude ke konci soutěže gradovat.